Hoe je huis opruimen met de #Konmari -methode

“Spraakt het vreugde?” – Dit is wat de Japanse schoonmaakprofessional Marie Kondo zegt dat je jezelf moet afvragen over alles wat je bezit. Alles. tot aan je sokken. En als het antwoord “ja” is, bewaar je het. (Antwoord “Nee” en het gaat naar buiten.) Vergeet de kamer voor het opruimen van kamer per kamer of vraag jezelf af: “Heb ik dit item in een jaar gebruikt?” De methode van Kondo voor thuisorganisatie lijkt eerst een beetje ongebruikelijk, maar duik diep in haar schoonmaakhandboek de levensveranderende magie van opruimen en je zult je realiseren dat deze eenvoudige regel echt kan helpen je bezittingen terug te paren. (Deze blogpost wordt gesponsord door Just Junk.)

Waarom zou u objecten in uw huis weggooien? In de ervaring van Kondo merkt ze dat we onszelf omringen met veel dingen die ongebruikt worden of niet passen bij het leven dat we eigenlijk leiden. We zitten vast aan geschenken die we niet willen, meer kleding dan we ons herinneren en keukengerei dat we nooit gebruiken. Parning terug betekent een georganiseerd huis, en in de ervaring van Kondo beïnvloedt ook je leven als geheel. Bovendien is het perfect voor kleine ruimtes en degenen die van de minimalistische look houden.

Dus, hoe begin je? Hier zijn enkele toptips van Kondo:

Begin onmiddellijk – het is niet nodig om te wachten op een nieuwe maand, jaar of seizoen.

Voordat u nadenkt over hoe u alles kunt organiseren wat u bezit, concentreer u zich dan op weggooien.

Verbinden zich aan een opgeruimde marathon. In plaats van elke dag een beetje weg te gooien, verandert u het in een speciaal evenement. (Ja, als je het druk hebt, kun je haar methode proberen om alleen in het weekend op te ruimen.)

Gooi items één categorie tegelijk in deze volgorde weg: kleding, boeken en papieren, diverse items en vervolgens sentimentele items.

Bewaar je spullen niet bij het huis van je ouders (of ergens anders) en dwing je weggegooide items niet op vrienden en familie.

Bij het weggooien van kleding zegt Kondo dat het niet zo eenvoudig is als door items die in je kast hangen en kiezen wat te verliezen. Neem alle kleren – van uw voorste hal tot uw slaapkamer – en dump het op één plek. Houd dan elk item vast en stel de vraag: “Spraakt het vreugde?” Om te bepalen of u het item behoudt. Als het gaat om het opslaan van kleding, zegt Kondo dat je de meeste kleding kunt vouwen, zodat elk item rechtop in een lade kan worden gezien (in plaats van in een stapel). Hang voor kleding die moet worden opgehangen, hang items van het langste naar de kortste, donkerste tot lichtste, van links naar rechts.

Voor boeken zegt Kondo om ze rechtop op te slaan in plaats van in stapels (sorry, ik hou nog steeds van style planken!), Houd ze allemaal in hetzelfde deel van je huis en voel je je niet slecht over het loslaten van ongelezen boeken. Wees gewoon dankbaar voor zijn doel in je leven en ga verder.

In de keuken zijn dezelfde regels van toepassing, of u nu gerechten, uw voorraadkast of items in uw koelkast aanpakt. Wilt u open planken in de keuken maar zorgen maken over opslag? Misschien kun je de look krijgen met de Konmari -methode!

Denk je dat je klaar bent met weggooien? Kondo zegt dat je weet wanneer je het punt hebt geraakt waar je niet meer kunt weggooien. Het resultaat van dit soort thuisontgift: talloze tassen en dozen met items-van oude gerechten tot gedateerde technologie tot veel te veel gratis t-shirts-die moeten worden gerecyled, geschonken of weggegooid. Professionele rommelverwijderingsbedrijven zoals JustJunk® kunnen u helpen. Alleen het team van Junk komt bij u thuis en neemt al uw rommel weg, en recyclen, doneren en gooien alles van apparaten tot meubels. Je betaalt gewoon op basis van hoeveel je wilt afkomen. Bezoek JustJunk.com vandaag om te zien hoe ze u kunnen helpen een schoon, georganiseerd huis te krijgen. Just Junk bedient steden in Ontario, British Columbia, Nova Scotia en Alberta.

Heb je de #Konmari -methode geprobeerd? zul je? Vertel ons wat je denkt in de reacties!

Fotocredits:
1. Penguin willekeurig huis
2. Huis en thuis maart 2015 nummer, fotograaf Janis Nicolay
3. Huis en thuis maart 2010 nummer, fotograaf Donna Griffith
4. House & Home april 2012 nummer, fotograaf Donna Griffith
5. Huis en thuis juni 2008 nummer, fotograaf Andrew Grinton
6. Huis en thuis nummer 2013, fotograaf Virginia MacDonald

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *